RSS

Fransk Chokladkaka

05 Okt

Den här kakan serverades på min lillasysters bröllop och den är gudomligt god!

Fransk Chokladkaka

250 g mörk blockchoklad

250 g smör

6 ägg

2 och 3/4 dl socker

1 dl vetemjöl

Gör så här:

Smält smöret, bryt chokladen i bitar och smält samman med smöret i en kastrull. Rör hela tiden.

Vispa ägg och socker poröst med elvisp. Häll ihop allt och rör försiktigt ner siktat mjöl.

Häll smeten i en 26 cm (i diameter) rund form (helst med löstagbar kant)

Grädda i 175 grader ca 25-30 min. Kakan skall inte vara genomgräddad- Låt den ”vila” i 1 tim och plasta in och frys ner (kan vara fryst länge). Gör glasyren innan serveringen (frys inte kakan med glasyren på). Glasyren kan hällas på ca en timme före servering. (Kakan måste inte frysas in… går bra att äta efter ett par timmar, men är god dagen efter)

Glasyr:

100 g smör

100 g mörk blockchoklad

1/2 dl honung

Allt smälts ihop i kastrull på låg värme.

(Denna glasyr kan användas till alla chokladkakor, den är rinnig först, men stelnar efter ett tag, därför bra om man häller på den varm på en kall kaka)

Kakan går så klart att använda utan glasyr också och kan med fördel staplas två ovanpå varandra med fyllning emellan.

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 5 oktober, 2010 i Baka, Recept

 

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: