Det här är ett favoritrecept på revben här hemma och det smakar väldigt väldigt gott!
Revbensspjäll Provencale
ca 1 kg Tjocka revben
Marinad:
1/2 dl Soja
1/2 dl Äppelcidervinäger (fast vi brukar bara ta 1/4 dl)
2 msk Olja
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk Rosmarin (vi brukar använda frysta örter Provencale)
1 tsk salt
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
– Blanda samman marinaden och häll i en stor plastpåse. Lägg i köttet och knyt ihop påsen. Marinera i ca 1 – 2 h.
– Sätt på ugnen 175 grader celcius.
– Lägg över spjället i en ugnsäker form med benen upp (vi brukar hälla över marinaden i formen också). Ställ in i nedre delen av ugnen i 30 min. Vänd och stek ca 1 h.
Njut! 😛
Dave White
10 november, 2010 at 23:49
WOW! I want some of that too…