RSS

Revbensspjäll Provencale

05 Okt

Det här är ett favoritrecept på revben här hemma och det smakar väldigt väldigt gott!

Revbensspjäll Provencale

ca 1 kg  Tjocka revben

Marinad:

1/2 dl  Soja
1/2 dl Äppelcidervinäger (fast vi brukar bara ta 1/4 dl)
2 msk Olja
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk Rosmarin (vi brukar använda frysta örter Provencale)
1 tsk salt
1/2 tsk grovmalen svartpeppar

– Blanda samman marinaden och häll i en stor plastpåse. Lägg i köttet och knyt ihop påsen. Marinera i ca 1 – 2 h.

– Sätt på ugnen 175 grader celcius.

– Lägg över spjället i en ugnsäker form med benen upp (vi brukar hälla över marinaden i formen också). Ställ in i nedre delen av ugnen i 30 min. Vänd och stek ca 1 h.

Njut! 😛

 
1 kommentar

Publicerat av på 5 oktober, 2010 i Mat, Recept

 

Etiketter: , ,

Ett svar till “Revbensspjäll Provencale

  1. Dave White

    10 november, 2010 at 23:49

    WOW! I want some of that too…

     

Lämna en kommentar