RSS

Pasta med krämig kycklingsås

01 Sep

Hade noll inspiration igår till middag mer än att jag tänkte vi skulle ha kycklingfilé på något sätt. Trodde att jag hade några filéer i frysen men det visade sig att det bara fanns en stor en så jag surfade runt lite för att få lite inspiration och fick faktiskt några idéer. Och resultatet blev väldigt gott!

Pasta med krämig kycklingsås
ca 2 port

valfri pasta
1 stor kycklingfilé
1 paket bacon
4 dl grädde
salt, peppar, paprikapulver, vitlökspulver och timjan
färsk basilika och gräslök

Koka pastan enligt förpackningen.
Skär kycklingen i lagom stora bitar. Stek baconet tills det blir lite knaprigt, lägg åt sidan och klipp/skär i små bitar. Stek kycklingen i fettet från baconet och krydda med de torra kryddorna. Det behöver inte bli helt genomstekt, bara så att bitarna får lite färg. Häll över grädden och låt sjuda tills grädden tjocknar lite och kycklingen är genomstekt, smaka av och krydda mer vid behov. Klipp/skär basilika och gräslök och blanda ner i såsen. Strö över baconet och servera med den nykokta pastan. Mums!

Sedan vill jag dela med mig av ett litet tips också som jag fick från min mamma. Idag när jag handlade så fyndade jag en massa paket med grädde som var kort datum på. Så när jag kom hem hällde jag upp dem i iskubspåsar och stoppade in i frysen. Sedan är det bara att ploppa ut önskat antal bitar i maten som man lagar eller ta fram och tina så mycket som man behöver. Smart va!

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 1 september, 2011 i Recept, Tips

 

Etiketter: , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: